Αγαπητέ Πελάτη, παρακαλώ πατήστε είσοδοΈχετε κρυμμένα αντικείμενα

Αριστερά Αντικείμενα

Κάντε κλικ για να εμφανιστούν τα κρυμμένα αντικείμενα

Κεντρικά Αντικείμενα

Δεξιά Αντικείμενα

ΣΗΜΑΔΙΑΣελίδες: (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11) (12)

Περισσότερα Σημάδια για το 2016
Προσοχή ορισμένοι όταν βρουν ένα σημάδι να φροντίσουν να μην το καταστρέψουν. Γιατί με την καταστροφή, προκειμένου να μην το βρουν άλλοι χρυσοθήρες, μπορεί να καταστρέψουνε έναν χάρτη ο οποίος κρύβει ένα μεγάλο θησαυρό. Τις περισσότερες φορές κάποιοι έχουν ψάξει με έναν ανιχνευτή μετάλλων, με ραβδοσκοπικά και αποστατικούς ανιχνευτές χρυσού ή με γεωφυσικά μηχανήματα και αφού δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, το καταστρέφουν. Μπορεί ο θησαυρός να κρύβεται να κάπου απέναντι με οδοιπορικό σε μεγάλη απόσταση από το σημάδι γιατί ποτέ ένα σημάδι από μόνο του δεν είναι μια οργανωμένη απόκρυψη θησαυρού ή κάτι άλλο. Το σημάδι συνήθως μας δείχνει ένα σημείο πάνω στο βουνό, μπορεί σε μια χαράδρα, μπορεί να είναι σε ένα ποτάμι, σε μια σπηλιά, σε μια εκκλησία, σε μια γέφυρα, σε κάποια μεγάλα δέντρα ή κάποια δέντρα που είναι μοναδικά και ξεχωρίζουν, το κάθε σημάδι είναι ξεχωριστό κι έχει την δικιά του σημασία.
Πολλά απο αυτά τα σημάδια οδηγούν σε σπηλιές, σε πηγές κρυμμένων θησαυρών.

Το καλύτερο μηχάνημα χρυσού - Σταυρός - πέταλο πάνω σε καμάρα. Σχηματισμός διάφορων ζώων και σύμβολα
όπως,άλογο, κατσίκι,
πρόβατο, ψάρι, φίδι, λαγός, ζαρκάδι, ελάφι, γουρούνι, λύκος, σκύλος, αλεπού, γαϊδούρι,
μουλάρι, 1 μία χελώνα. Σκαλιστά σημάδια, μηχανήματα χρυσού - όπως: ακρούδα, γουρούνι, ζαρκάδι ελάφι, λύκος, λαγός, φίδια,
αετός, γεράκι, κουκουβάγια, μπούφος, περιστέρι, πέρδικα, κόκκορας, κότα, κλώσα, κλώσα με πουλάκια στην
πλάτη, κότα με αυγά, γουρούνι με γουρουνάκια, πατημασιά ανθρώπου, πατημασιά ζώου, πέταλο, φεγγάρι, ήλιος,
κοντακιές σε βράχια, τρύπες σε πέτρα, πιάτα, κουτάλια, πηρούνια, μαχαίρια, ποτήρια, καντάρια, ζυγαριές,
ανθρώπινη παλάμη, γυναίκα να γνέθει, μυλόπετρα, παπάς, λεκάνη, σκάφη, καρέκλα, σέλα, σκαλοπάτια, δέλτα,
μπακλαβάς, ρόδα απο κάρο, γέφυρες, σπηλιές, τάφους, μνήματα, εκκλησίες, εκκλησάκια, παρεκκλήσια, ναούς,
καταρράκτες, βράχια.
Σταυροί, πέταλα, πολλά τέτοια σημάδια και σύμβολα είναι κομιταντζίδικα αρχαία βυζαντινά ρωμαϊκά τούρκικα
αντάρτικα. Σε πολλά παρόμοια σημάδια βρέθηκαν κάποιες αποκρύψεις.

Παλιές Ονομασίες-Καϊμακτσαλάν
ΕΔΕΣΣΑ ΠΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Οδοιπορικά Βραχογραφίες


Ένα νέο βιβλίο Έλληνα ερευνητή που σχετίζεται με σημάδια και χάρτες θησαυρών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες. Πρόκειται για το "Παλιές Ονομασίες-Καϊμακτσαλάν" συγγραφέας του οποίου είναι ο Κλεάνθης Παν. Σαμαράς. Στις 160 έγχρωμες σελίδες του έργου ο αναγνώστης περιηγείται σε όλα τα παλιά (αρχαία, βυζαντινά, σλαβόφωνα, τουρκόφωνα) τοπωνύμια (μικροί οικισμοί, μαχαλάδες, χάνια, ρέματα, βουνά και λόφοι) της περιοχής του νομού Πέλλας, του ορεινού όγκου της Καρατζόβας, του Βόρα, της Έδεσσας και των Γιαννιτσών.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται όλα τα νομίσματα (αρχαία, ρωμαϊκά) της περιοχής με λεπτομέρεια και πλήρη περιγραφή και αναγράφονται οι ελληνικές ονομασίες των πόλεων όπως ήταν από τα αρχαία χρόνια. Ο αναγνώστης βλέπει παλιούς χάρτες, σχεδιαγράμματα και έρχεται σε επαφή με αποκαλυπτικές φωτογραφίες βραχογραφιών (σημάδια) που θα εξάψουν τη φαντασία των κυνηγών θησαυρού. Ανιχνευτές μετάλλων !

Το βιβλίο μεγέθους Α4 συνοδεύει μεγάλος έγχρωμος αναλυτικός παλαιός χάρτης στον οποίο με επιμέλεια έχουν τοποθετηθεί οι νέες και παλιές ονομασίες στις περιοχές από τη Βεγορίτιδα λίμνη (Όστροβο) έως το Καϊμακτσαλάν, την Τζένα, το Πόζαρ, την Αλμωπία (Καρατζόβα),την Έδεσσα (Βοδενά) την αρχαία Πέλλα (Ποστόλ Κιλισέ) και τα Γιαννιτσά (Γιενιτζέ Βαρδάρ).

Το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε κυνηγούς θησαυρών με ανιχνευτές χρυσού, αλλά μπορεί κάποιος να το αποκτήσει και για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.


Δείτε περισσότερα εδώ.

Polatidis Group
Πολατίδης

Τιμή βιβλίου: 49,00 €


 


Η εταιρία POLATIDIS GROUP διαθέτει τους καλύτερους και ικανότερους τεχνικούς ώστε να παρέχει με υπευθυνότητα συνεχή τεχνική υποστήριξη σε όλα τα θέματα ανιχνευτών μετάλλων.
Για κάθε πρόσθετη πληροφορία καλέστε στο 23810 23237 ή στο 694-1550822
 
Σελίδες: (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11) (12)


Copyright © 2016 Polatidis GROUP. Powered by Zen Cart