Σημάδια σε Βράχια Σκαλιστά
Στην Ελλάδα, μια χώρα με τόσο πλούσια ιστορία, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι θρύλοι για του χιλιάδες κρυμμένους θησαυρούς. Από την νεότερη ιστορία υπάρχουν αποκρύψεις θησαυρών μεγάλης αξίας κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας καθώς επίσης και στην περίοδο της Γερμανικής κατοχής και του ελληνικού εμφυλίου όπου κρυβόντουσαν χρυσές λίρες που έρχονταν ως βοήθεια από τους συμμάχους. Εκτός όμως από θησαυρούς υπάρχουν και αποκρύψεις στρατιωτικού υλικού, εγγράφων, τροφίμων καθώς και ιατροφαρμακευτικού υλικού.
Επιγραμματικά οι θησαυροί που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι:
- Τούρκικα πεντόλιρα τα οποία είχαν κρύψει Τούρκοι αξιωματούχοι προτού αποχωρίσουν από τις απελευθερωμένες περιοχές με την ελπίδα να ξαναγυρίσουν να τα βρουν
- Χρυσές λίρες παλαιάς κοπής που είχαν σταλεί ως βοήθεια οι Άγγλοι σύμμαχοι σε αντάρτες του ΕΛΑΣ, ΕΔΕΣ ή σε Γερμανούς
ΠΡΟΣΟΧΗ! τα παρακάτω σημάδια δεν οδηγούν πάντα σε θησαυρό αλλά μπορεί να οδηγούν σε κάποια σπηλιά ή να υποδεικνύει κάποιο οδοιπορικό. Βέβαια εμείς λέμε ότι σε παρόμοια σημάδια βρέθηκαν αποκρύψεις μεγάλης αξίας.
Ο κώδικας του χρυσοθήρα.
- Όλα ξεκινούν από έναν μύθο, έναν θρύλο, μια φήμη, που πρέπει να ταιριάζει κατ’ αρχήν με τη γεωγραφία του χώρου στον οποίο αναφέρεται.
- Αν δεν ερευνήσεις σωστά και δεν ερμηνεύσεις σωστά τα σημάδια μπορεί να οδηγηθείς σε αδιέξοδο. Δεν μπορείς να αγνοήσεις καμιά πληροφορία, σκάβεις σε κάθε ένδειξη του μηχανήματος, και ερευνάς σωστά την περιοχή.
- Μόνο ένας τρόπος εξασφαλίζει σχετική σιγουριά στην ανεύρεση του χρυσού: η παρουσία στην ομάδα ανθρώπου που συμμετείχε στην «ταφή» του θησαυρού.
- Κάποια νομίσματα που βρίσκονται επιφανειακά είναι συνήθως χαμένα. Δεν πρόκειται για κάτι κρυμμένο.
- Οι αντάρτες λόγω των πιθανών συνθηκών μάχης ή των συνθηκών υποχώρησης από μια περιοχή, δεν υπήρχε πολύς χρόνος για επιμελές θάψιμο όχι μόνο για να μην τους δουν οι εχθροί, αλλά και για να μην τους δουν ακόμη και οι «δικοί τους», έτσι έκρυβαν σε μικρό βάθος τα περισσότερα αντικείμενα που βρέθηκαν σε παρόμοιες περιπτώσεις ήταν από 20 εώς 60 πόντους.
- Ενθαρρυντικό δείγμα είναι ο εντοπισμός κενού από το μηχάνημα. Κενό μπορεί να σημαίνει η ύπαρξη κάποιας σπηλιάς ή τούνελ ή κάποιο αμπρί. Όταν υπάρχει κάποιο μέταλλο ο ανιχνευτής μετάλλων δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα να εντοπίσει το κενό μαζί με το μέταλλο.
- Σύμφωνα με τους ίδιους του «κυνηγούς», οι περισσότεροι χρυσοθήρες προέρχονται από τον χώρο των γιατρών, των δικηγόρων, των επιχειρηματιών, των πολιτικών μηχανικών και των εργολάβων γιατί αυτοί μπορούν να χρηματοδοτήσουν μια ερευνητική αποστολή με τον εξοπλισμό της. Πάντα χρειάζεται ένα αρχικό κεφάλαιο για να ξεκινήσει μια οργανωμένη αποστολή.
- Σχεδόν πάντα μαζί με τον θαμμένο θησαυρό υπάρχει θαμμένο και στρατιωτικό υλικό (κάποιο πολυβόλο με σφαίρες, κάποιο τυλιγμένο σε μαντίλι πιστόλι με γεμιστήρα). Έτσι ώστε αυτός που ξέρει να έχει την υπεροπλία τη στιγμή που ανακαλύπτεται ο θησαυρός και το πλεονέκτημα έναντι των συντρόφων του σε περίπτωση που στραβώσει κάτι τη στιγμή της ανακάλυψης. Η μοιρασιά, όταν φθάσεις στον στόχο, δεν ξέρεις ποτέ τι σου επιφυλάσσει.
- Να μην αγοράσετε ποτέ κάποιον χάρτη που να μιλάει για θησαυρό. Με μεγάλη βεβαιότητα είναι ψεύτικοι, πλαστοί. Συνήθως κάποια άνθρωποι από Τουρκία και Βουλγαρία πουλάνε κάποιους χάρτες με αντάλλαγμα χιλιάδες ευρώ. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι είτε από Τουρκία, είτε από Βουλγαρία είτε ακόμα και από την Ελλάδα προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να κερδοσκοπίσους εις βάρος σας.
Πέταλο σταυρός Ζώα διάφορα και άλλα Δύο πατούσες
Βράχος, ομοίωμα χελώνας. Φυσικός σημάδι – βράχος που μπορεί να δείχνει μεγάλο γεγονός. Αρχαίο ιστορικό σημάδι.
Περιοχές που βρέθηκαν θησαυροί:
- Σε περιοχές που δραστηριοποιήθηκαν και έδρασαν οι αντάρτες όπως: η περιοχή της Αναύρας (Γούρας) Μαγνησίας έδρα πολλών ανταρτικών ομάδων,της Λαμίας, της Γλύφας στη Φθιώτιδα, των Τρικάλων, του Πτελεού Μαγνησίας, του Πηλίου και πιο συγκεκριμένα η περιοχή του Μοναστηριού Φλαμουρίου, το Λιτόχωρο, η Ανω και Κάτω Βροντού στον Ολυμπο. Επίσης, η παραλία Διστόμου (από εκεί ξεκίνησε η επιχείρηση ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου), το Ναύπλιο, ο Αργοσαρωνικός, η
- Σαλαμίνα, όπου λέγεται ότι έκρυψαν χρυσό κατά την αποχώρησή τους οι Γερμανοί, η Αγία Τριάδα Φθιώτιδας και ο Παγασητικός κόλπος, όπου έχουν γίνει πολλές έρευνες για την ανεύρεση ενός συμμαχικού αεροπλάνου για το οποίο υπάρχει η φήμη ότι καταρρίφθηκε από γερμανικά αντιαεροπορικά ενώ μετέφερε χρυσό. Πολλές ιστορίες υπάρχουν για τα βουνά του Καϊμάκτσαλαν, του Γράμμου, του Βίτσι και του Βερμίου . Φυσικά παρόμοιες περιοχές υπάρχουν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας στην Νάουσα, Αριδαία, Κοζάνη, Καβάλα, Κιλκίς, Φλώρινα, Δράμα, Ξάνθη, Έβρος, Λάρισα, Γιάννενα και Γρεβενά.
- Σε σπίτια, γιατί παλιά δεν υπήρχαν τράπεζες και έχουν βρεθεί πολλοί θησαυροί θαμμένα σε κελάρια και τοίχους. Τις περισσότερες φορές χαλώντας ένα ντουβάρι ή σκάβοντας για κάποια ανακαίνιση ή ανοικοδόμηση, όχι απαραίτητα με ανιχνευτές μετάλλων αλλά τυχαία άλλαξε η ζωή τους.
- Ερευνώντας στον βυθό της θάλασσας μπορείς να βρεις παλιά ναυάγια που μπορεί να κρύβουν αμύθητους θησαυρούς.
- Ένα καλό μέρος για ψάξιμο, και για να εξασκήσετε το χόμπι σας, είναι οι παραλίες. Γιατί υπάρχουν πολλοί που έχουν χάσει από κέρματα μέχρι κοσμήματα, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, αλυσίδες, ρολόγια. Αυτό κάνουν τα τελευταία χρόνια πολλοί Έλληνες για να βγάλουν ένα καλό μεροκάματο.
Καταρράκτης Φυσικό σημάδι Είσοδος Σπηλιάς Σημάδι – Απόκρυψη